Kennisbank
- Bewegingsapparaat
- Spijsvertering
- Slokdarmverstopping
- Koliek
- Maagzweren
- Slechte spijsvertering/diarree
- Zandkoliek
- Spijsverteringsstelsel
- Basisprincipes voor een gezond maagdarmkanaal
- Relatie voeding en koliek
- Mest pH en bacterieflora tijdens voerveranderingen
- Gebitsproblemen
- Glutenintolerantie
- Leverziekte
- Voeren na een koliekaanval of -operatie
- Longen
- Vacht/Huid
- Van jong tot oud
- Dik of dun
- Gedrag
- Prestatie
- Rassen
- Educatie
- Rantsoenen
- Eenheden
- Het belang van voer wegen
- Behoefte energie/eiwit
- Glycemische index
- Hulp bij rantsoenberekening
- Natuurlijk voeren
- Biologisch paardenvoer
- GMO vrij paardenvoer
- Water voor paarden
- Voersystemen
- Goed ransoen samenstellen
- Verschil tussen brok en muesli
- Laag suiker/zetmeel dieet
- Veranderingen in het rantsoen
- Weidegang
- Ruwvoer
- Productie
- Fokkerij
- Vitaminen en mineralen
- Vet en olie voeren
Melasse
Melasse ziet eruit als schenkstroop en wordt in vrijwel alle krachtvoeders gebruikt omdat het de smaak van het voeder bevordert. Melasse is een restproduct van de suikerwinning voor menselijke voedingsproducten. Melasse bevat 50% aan suikers. Melasse bindt het stof en dient als bindmiddel om brokken te persen. In warme, vochtige periodes kan melasse de oorzaak zijn van beschimmeling van het voer. Een hoog gehalte melasse in de voeding kan stijven spieren veroorzaken door lactaatvorming.
terug naar de grondstoffenlijst